Att våga gå sin egen väg

Om du kunde tala om något för ditt yngre jag, vad skulle du säga? Jag tror att vi alla önskar att klokheten många av oss får som vuxna är något som vi haft när vi var yngre. Sen finns det ju såklart som med allt annat undantag. Många av de galna sakerna vi gjorde är ju något vi lärt oss av. 

Men ofta stöter jag även på vuxna som inte verkar ha fått klokheten på äldre dar. Många vill följa en norm bara för att alla andra gör det. Hade en klient en gång som var väldigt ledsen över att inte ha köpt ett hus än. Jag frågade varför det var så viktigt? Och det var för att ha något att ge till barnen och för att vara lyckligare. Så jag frågade om det verkligen är huset som gör dig och barnen lycklig eller är det du själv? Svaret är ju en själv såklart och det förstod även min klient. 

Vi lägger oftast lyckan i någon annans händer, eller i materiella saker och förstår inte att lyckan faktiskt är hos oss själva. Det spelar ingen roll hur mycket pengar du har, eller om din partner köper blommor. Visst blir man glad, absolut men det är ju tanken du får i ditt huvud som gör dig glad så lyckan är fortfarande i dina händer. Det är dina tankar som avgör hur du känner. Det är något jag oftast tar upp med mina klienter och försöker få dem att tänka om. Friheten när man förstått det är helt fantastiskt, för du lämnar inte över ansvaret till andra människor utan du själv är den som bestämmer. 

Självklart har vi alla dåliga dagar, det har även jag fast jag vet att det är mina tankar som bestämmer. MEN då vet jag just att det är mina tankar och kan antingen försöka förstå vad det är jag tänker som gör att jag mår dåligt och styra om tankarna eller så gör jag något som jag mår bra av så jag inte är på dåligt humör längre. 

Så skulle jag säga något till mitt yngre jag så skulle det vara, lyckan finns bara hos dig och det är du som bestämmer över den. Ta vara på dina tankar och tro aldrig att någon annan kan göra dig lyckligare. 

Den här webbplatsen använder sig av cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om vår integritetspolicy.