Välkommen till

Jills massage & nutrition

Lymfmassage

Behandlingsmetod som har många fördelar

Lymfmassage är en behandlingsmetod som har många fördelar. Framför allt så bidrar den till en bättre hälsa. En lymfmassage kan till exempel hjälpa att reducera vätska i kroppen, minska svullnad och kan till och med hjälpa mot övervikt. Dessutom kan behandlingen motverka stram bindväv.

Lymfsystemet transporterar allt det du får i dig under dagen och därför är det viktigt att det fungerar

Vad är lymfmassage?

En lymfmassage är en behandlingsmetod som är framtagen för att behandla kroppens lymfsystem. Lymfsystemet är ett system som transporterar kroppens vätska och påverkar kroppens organ. Lymfsystemet transporterar allt det du får i dig under dagen och därför är det viktigt att det fungerar. När lymfsystemet inte fungerar som det ska är det lätt att du blir svullen och kan uppleva ömma områden i kroppen. När du svullnar upp och vätskorna inte tas hand om som de ska kan du gå upp i vikt. Med hjälp av mjuka tryck och strykningar längs med kroppens lymfsystem kan massören ge dig den behandling som krävs för att lymfsystemet ska gå lite bättre. Det här är en lite snällare massage och går inte lika mycket på djupet än vad en vanlig massage gör då man använder mjukare metoder för att utföra behandlingen.

Vem behöver lymfmassage?

Den som lider av ett trögt lymfsystem kan bland annat uppleva:

Många gånger beror ett trögt lymfsystem på en osund livsstil. Det är alltid viktigt att du rör på dig och äter bra för att din kropp ska må bra. Om du röker eller är stressad ökar du risken för ett trögare lymfsystem. Andra gånger då du kan behöva en lymfmassage är om du har ärrvävnader, hormonell obalans eller mediciner som kroppen inte rensat ut.

Så går en lymfmassage till

När du får en lymfmassage blir du placerad på en massagebänk och blir ombedd att ta av dig dina vanliga kläder. Sedan börjar behandlingen med mjuka tryck och strykningar längs med kroppen för att stimulera lymfsystemet. De rörelser och tryckningar massören använder liknar hur det går till inne i kroppen när lymfsystemet funkar som det ska och därför är det en väldigt mjuk och behaglig behandling. Rörelserna stimulerar lymfsystemet och är både smärtlindrande och avslappnande.

En del kan uppleva att de får huvudvärk eller illamående efter avslutad behandling. Men det är egentligen bara ett gott tecken eftersom det betyder att kroppen är igång med att göra sig av med den vätska som du samlat på dig.

Det är olika hur länge behandlingen varar. Den kortare behandlingen är på 90 minuter medans den längre varar i 120 minuter.

Den här webbplatsen använder sig av cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om vår integritetspolicy.